Larödhus förskola

    En hälsofrämjande förskola!

Larödhus förskola består av ett gemensamt hus med fyra avdelningar. Gul och Grön för de yngsta (1-3 år) där efter Röd och Lila (3-5 år), sista året går barnen i vår Naturgrupp. Hos oss följer pedagogerna barnen från inskolning till Naturgruppen. Våra öppettider är för tillfället 06.30-17.30. För att ni föräldrar ska kunna vara delaktiga och följa era barns utveckling använder vi oss av Unikum. 

 

Gul och Grön

På avdelningarna Gul och Grön går våra yngsta barn, 1-3 år. Här lägger vi stort fokus på trygghet, självständighet och glädje. Våra pedagoger följer barnen från inskolning till sista året i Naturgruppen. För att kunna stötta barnen extra i deras språkutveckling använder vi oss av TAKK (Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Vi är otroligt stolta och glada över vår utemiljö som bland annat erbjuder både skog, naturupplevelser och motorikträningsbanor. Vår miljö, både inne och ute, förändras efter barngruppernas intressen och behov. Vi vistas ute varje dag. 

 

Röd och Lila

I augusti, året då barnet fyller 3, flyttar grupen tillsammans med sina pedagoger upp till avdelningarna Röd och Lila. Barnen möts då av en mer utmanade miljö, en miljö som utformas efter deras behov och intressen. Två dagar i veckan lämnar grupperna förskolans område och utforskar vårt närområde. Våra två äldsta grupper har varannan vecka idrott i Hittarpshallen. Även här vistas vi ute varje dag. På eftermiddagarna erbjuder vi ett stationsbaserat arbetssätt utomhus, våra aktivitetslådor skapar goda förutsättningar för lek, lärande, samspel och kompisrelationer. 

 

Naturgruppen

Sista året på förskolan går barnen i vår Naturgrupp. Då får de lite mer tid till att vistas utomhus och utforrska närområdet innan det är dags att börja skolan. Frukost serveras som vanligt 07.30 inne på förskolan och när klockan är 09.00 samlas gruppen för att för att till exempel gå till skogen, stranden eller för att besöka någon av alla fina lekplatser som finns här. Då gruppen äter lunch på förskolan lite senare har dem alltid med sig ett litet mellanmål som äts på förmiddagen. På våren tar gruppen ibland med sig wookpannan och lagar lunch ute. På hösten har vi läger tillsammans här på förskolan.